Αλέξης Σαββόπουλος

Από σήμερα η μπάλα στα πόδια του Καρυπίδη

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πως αλλού είναι τα σπουδαία πλέον και αλλού έχει πάει ήδη η κουβέντα. Κοινώς στην επόμενη μέρα. Τι θα κάνει ο Καρυπίδης;

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το μαρτύριο σιγά-σιγά λαμβάνει τέλος για τον Άρη. Δυο νίκες χρειάζεται ακόμη στα έξι παιχνίδια που έχει να δώσει (αν είναι έξι τελικά) για να σφραγίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στο φυσικό του χώρο.

Χθες για ένα ημίχρονο, το δεύτερο, πρόσφερε μετά από καιρό στους οπαδούς του ένα χορταστικό μενού, με γκολ, χαμένες ευκαιρίες, ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες (συνετέλεσε σε αυτό και ο τρόπος που αγωνίστηκε ο καταδικασμένος Παναιγιάλειος) αλλά και κάποια χαλαρότητα που ως ένα βαθμό είναι και δικαιολογημένη όταν ο στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί.

Αλλού είναι τα σπουδαία πλέον και αλλού έχει πάει ήδη η κουβέντα. Κοινώς στην επόμενη μέρα. Τι θα κάνει ο Καρυπίδης; Με ποια φιλοσοφία και ποια υλικά θα φτιαχτεί η καινούργια ομάδα; Τι στόχους θα έχει με το καλημέρα; Πόσες αλλαγές θα γίνουν και ποιος θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού; Θα μείνει ή θα φύγει ο Μυροφορίδης; Τι θα γίνει με τον Σπανό; Σε τι ύψος θα κυμανθεί το μπάτζετ;

Ο Πρόεδρος του Άρη μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος, βασιζόμενος στα ασφαλώς πιο γενναία έσοδα που συνεπάγεται η επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ ή θα χρειαστεί συμπαίκτες; Κι αν χρειαστεί θα είναι ο Τομ Παπαδόπουλος ή έχει κάποιον άσο στο μανίκι και θα τον παρουσιάσει όταν κρίνει ότι το τάιμινγκ είναι κατάλληλο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία φαντάζομαι ξύπνησε σήμερα το πρωί ο φίλος του Άρη και θα χρειαστούν απαντήσεις λείαν συντόμως.

Η μόνη σταθερά είναι ότι αλλαγές θα υπάρξουν και μάλιστα πολλές καθώς και ότι οι απαιτήσεις τη νέα χρονιά θα είναι αυξημένες σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο δηλαδή στο υλικό που χρειάζεται γενναίες ενέσεις ποιότητας. Στην καθημερινότητα. Στην πιο εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας.

Στην στελέχωση και οργάνωσή της. Στην βελτίωση των συνθηκών και παροχών προς τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές σε Βικελίδης και Νέο Ρύσιο, στην εμπορική εκμετάλλευση του τεράστιου brand name της ομάδας που δεν έχει φθαρεί στα τέσσερα χρόνια της υπομονής.

Στην θωράκιση του club, στον τρόπο που αντιμετωπίζεται από διαιτητές και λοιπούς θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου. Η λίστα είναι μεγάλη. Μπορεί να ξεχνάω και κάτι. Ο χρόνος ήδη τρέχει και είναι ευτυχής συγκυρία για τον Θόδωρο Καρυπίδη ότι μπορεί από νωρίς να οργανώνεται για την επόμενη σεζόν, την οποία με τόση λαχτάρα και δίψα περιμένει ο κόσμος της ομάδας.

Για να μην τον απογοητεύσει αλλά για να δει και ο ίδιος ανταπόδοση σε αυτά που έκανε τρία χρόνια τώρα που ηγείται της ομάδας, χρειάζεται εκτός από χρήμα, περισσότερο για μένα πλάνο, σχέδιο, οργάνωση. Να ξέρει που πατάει, μέχρι που μπορεί να απλώσει τα πόδια του και πως θα φτάσει στο σημείο που ο αρειανός θέλει να δει την ομάδα του. Δεν χρειάζεται βεβιασμένες κινήσεις, ούτε νεοπλουτισμό. Σύνεση, και μεθοδικότητα θέλει. Καταλαβαίνω ότι η αναμονή τόσων χρόνων αναζητά μια βαλβίδα αποσυμπίεσης της συσσωρευμένης πίεσης, αλλά εφόσον ο αρειανός δει κινήσεις που δείχνουν αλλαγή, θα στηρίξει.

Από την παρουσία του Τον Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη καθώς και του Νικ Σακίεβιτς κρατούμε 2-3 πραγματάκια. Αρχικά ότι παραμένει και του χρόνου ένας από τους χορηγούς με ένα σεβαστό ποσό που θα προστεθεί στον κορβανά των εσόδων. Στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα μετοχικής εμπλοκής τους με την έννοια ότι άμεσα θα εισρεύσουν τα εκατομμύρια που θα μεγαλώσουν το πορτοφόλι της ΠΑΕ.

Δεν αποκλείεται μελλοντικά, αλλά όχι τώρα. Επομένως η μπάλα είναι ξεκάθαρα στα πόδια του Καρυπίδη που έχοντας όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας και των αναγκών της εις γνώση του καθώς και τις δικές του οικονομικές δυνατότητες, καλείται να… τρέξει από σήμερα το πλάνο της επόμενης μέρας.

ΥΓ. Επειδή μιλήσαμε πιο πάνω για σχεδιασμό το πρώτο όνομα που πρέπει να είναι στη λίστα των υπό παραμονή ποδοσφαιριστών είναι του Δημήτρη Ανάκογλου που ετοιμάζεται να διαβεί ξανά την πόρτα του χειρουργείου. Ακόμη και αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί του χρόνου ούτε ένα λεπτό.

YΓ 2 Γιατί απόρησαν κάποιοι που δεν έπεφτε καρφίτσα σε αγώνα του Άρη στο γυναικείο βόλεϊ; Μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό το σήμα, όποιος και αν το φοράει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x